Over zero2green


emissievrije missie

zero2green, de 100% elektrische koerier sinds februar1 2019.

De eerste duurzame spoedkoerier vanuit  ’t Gooi! En misschien wel van Nederland.


Dit gaat over zero2green en zijn missie.

zero2green
biedt met 100% duurzame koeriersdiensten daadwerkelijke oplossingen voor interstedelijke distributie voor bedrijven en organisaties die echt gaan voor groen.
De focus ligt nu vooral op een schone binnenstad. Daar wordt namelijk de duurzame samenleving steeds zichtbaarder met fietskoeriers en elektrische vervoersmiddelen.

Helaas geldt dit (nog) niet voor interstedelijk transport. Want auto’s en vrachtwagens met veel CO2-uitstoot bepalen nog steeds het straatbeeld tussen de steden. Terwijl er mogelijkheden genoeg zijn dit te veranderen. Nu de wil nog.
Daar gaat zero2green iets aan doen!

Feit: Transport is verantwoordelijk voor bijna 30% van de totale CO2-uitstoot van de EU, waarvan 72% afkomstig is van wegtransport. (bron: Europees Parlement)

zero2green’s duurzame missie is het verbeteren van de kwaliteit van de lucht die we constant inademen. Door het transport niet met traditionele bestelbusjes uit te voeren maar met behulp van elektrisch vervoer wordt de gevaarlijke uitstoot van uitlaatgassen in en rond onze steden aanmerkelijk gereduceerd. 

Duurzaam ondernemen is essentieel

Een relevante bijdrage leveren aan een steeds schonere leefomgeving is voor de moderne onderneming een must. Anders gezegd, niets doen aan duurzaamheid is in de huidige tijd geen optie meer. Maar hoe zeer de meeste organisaties niets liever willen dan duurzaam ondernemen lukt het niet altijd 100%. Want goed bedoeld is niet automatisch goed gedaan.

Dat maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen essentieel is voor het imago van de onderneming staat vast. “Iets” doen aan duurzaamheid is dus voor de meeste ondernemingen essentieel. Maar de markt wordt steeds kritischer.

Dossier Duurzaam 2017 publiceerde de volgende resultaten:
“72% van de consumenten vindt dat bedrijven een positieve bijdrage aan de maatschappij moeten leveren, maar slechts een kwart vindt dat bedrijven dit ook daadwerkelijk doen”. (bron: http://www.dossierduurzaam.nl/Resultaten)

zero2green daagt uit tot daadwerkelijk duurzame distributie” is daarom niet zomaar onze slogan. Een “beetje” duurzaam is niet meer voldoende.

zero2green daagt organisaties uit nu echt te investeren in het duurzamer maken van hun complete distributiekanaal.  De boel duurzaam in beweging krijgen. Daar gaat het om!
Het mes snijdt aan twee kanten: Hoe schoner de onderneming hoe schoner het imago. Vraag nu een offerte aan!

Wat biedt zero2green op het gebied van
Schoon en duurzaam transport?

 • 100% duurzaamheidsgarantie binnen uw complete distributie kanaal
 • voertuigen die geen CO2 uitstoten. (zero emission)
 • geen concessies, dus geen hybride auto’s of auto’s op biogassen, maar alleen 100% elektrische auto’s
 • 100% emissieloos (U kunt dus tegen uw klanten echt zeggen dat de goederen daadwerkelijk schoon en duurzaam vervoerd worden)
 • een duurzaam imago
 • geschikt voor alle milieuzones in alle steden
 • geen uitstoot van giftige uitlaatgassen
 • beter voor het milieu en het klimaat!
NEEM CONTACT OP
Zero 2 Green Tesla

CO2-vrije levering

Vergroenen is niet altijd eenvoudig

Door CO2-vrij en schoon te leveren kan zero2green op een simpele manier uw CO2-voetafdruk verlagen en daardoor het groene imago van uw bedrijf vergroten.

Het is voor een ondernemer niet altijd even makkelijk om ook daadwerkelijk iets te doen aan duurzaamheid, vaak ontbreekt de kennis (het is ook niet je core-business) en het kost ook veel tijd.

Om aan de CO2 reductiedoestellingen van het Klimaatakkoord te voldoen, bent u als ondernemer wel genoodzaakt om stappen te zetten richting schoner transport.

Door gebruik te maken van de diensten van zero2green is op eenvoudige wijze al een goed begin te maken met het verduurzamen van het transportproces.

Hoe het begon

Mijn naam is Frits Peek, woonachtig te Hilversum. Mijn hele werkzame leven was ik in dienst van bedrijven. Eerst in de zeevaart, daarna in de ICT.
Toen begon het te kriebelen. Hoe zou het zijn om iets voor mezelf te beginnen, iets waar ik mijn hart en ziel in kan leggen? Tevens wilde ik graag iets positiefs bijdragen aan het klimaatprobleem en het milieu. Dàt is mijn drijfveer. En ik hoop hier anderen mee te inspireren.

Ik heb me altijd al gestoord aan uitlaatgassen. Het is onnatuurlijk om die onder de mensen te verspreiden zodat ze het wel moeten inademen. Vanaf het moment dat je geboren wordt en voor de eerste keer buiten komt krijg je er al mee te maken. Uitlaatgassen in je verse longetjes.

Daarom omarm ik het rijden zonder uitlaatgassen. En dat kan alleen met elektrisch vervoer. Daarbij is het ook nog eens goed voor het klimaat, want er komt geen CO2 vrij tijdens het rijden. Helemaal als er gebruik gemaakt wordt van duurzaam opgewekte elektriciteit.
Autorijden vind ik leuk en ik zag dat bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan hun transport niet duurzaam konden uitvoeren. Tevens viel mij op hoeveel stinkende bestelbusjes er bij mij door de straat rijden, dag in dag uit.

Dit deed mij besluiten om een duurzaam koeriersbedrijf op te zetten. Voornamelijk voor spoedbezorgingen. En dat is zero2green geworden. Al mijn koeriersdiensten worden met een vol elektrische auto uitgevoerd.

Sluit je ook aan bij de “groene transportbeweging” en laat je (spoed)bezorgingen duurzaam uitvoeren door zero2green Electric Courier Services.

Bekijk op YouTube, via de link hieronder, het interview dat ik had met het ministerie van Economische Zaken & Klimaat. 

Interview met ministerie EZ & K

Neem contact op

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaand formulier.

  Dienst 7 - Duurzame Distributie

  Deze koeriersdienst maakt gebruik van een 100% elektrische auto met groot bereik.

  Bij deze dienst is het mogelijk om het distribueren van meerdere pakketten geheel duurzaam en schoon te laten uitvoeren.
  Door samenwerking met meerdere duurzame partners waaronder fietskoeriers is het mogelijk om grote hoeveelheden te distribueren. Denk bijvoorbeeld aan eindejaarsgeschenken.
  Daar deze dienst afhankelijk is van vele factoren is een vast bedrag niet te noemen. Maar samen komen we er wel uit en vinden we een prijs die voor een ieder passend is. Vraag nu uw offerte aan!

  Dienst 4 - Huur een koerier per uur

  Deze koeriersdienst gebruikt een 100% elektrische auto met een groot bereik.

  Zijn er naast het afleveren van de zending nog andere werkzaamheden? Zoals het meehelpen met het opzetten van bijv. apparatuur? Waarom huurt u dan geen zero2green-koerier in voor uw verzendingen?

  Ook in te zetten voor het afleveren van meerdere pakketten en/of brieven op verschillende locaties in de Randstad of daarbuiten.

  U betaald dan per uur voor een duurzame, betrouwbare en kosteneffectieve dienst.

  De verzendingen worden zo daadwerkelijk duurzaam en schoon vervoerd om ze veilig en op tijd af te leveren.

  Dienst 5 - Bagage Service

  Exclusieve service van het hotel verzorgt door Zero2green Courier Services.

  Deze koeriersdienst gebruikt een 100% elektrische auto met een groot bereik.

  Voordelen van duurzaam en persoonlijk vervoer door Zero2green:

  1. Het vervoer gebeurt met een elektrische auto, dus emissievrij en duurzaam.
  2. Geen massavervoer.
  3. Persoonlijk want de bagage wordt door de chauffeur die het ophaalt ook afgeleverd. Er vindt geen overslag plaats. Alles wordt discreet afgehandeld.

  De betaling kan als volgt gedaan worden:

  1. Betaling gebeurt vooraf via Paypal en daarom is de in aanmerking komende aankoop (koeriersdienst) gedekt door de PayPal Aankoopbescherming.
   (er dient dan wel eerst een PayPal-account aangemaakt te worden als die er nog niet is. Voordeel: het is eenvoudig te doen)
  2. Of de betaling gebeurt via een betaalverzoek via de KNAB bank.

  Werkwijze:
  Zero2green heeft afspraken gemaakt met de meeste Green Key hotels voor het ophalen van de vergeten bagage.

  Aanmelden voor het ophalen en terugbrengen van uw goederen gaat op de volgende eenvoudige manier:

  1. Vul het formulier in op zero2green.nl/offerte
  2. Ik neem contact met u op om de details te bespreken
  3. Als u akkoord gaat stuur ik u een betaalverzoek
  4. Na betaling ga ik naar het hotel en haal uw goederen op en lever ze linea recta af op het afgesproken adres.
  5. Als u persoonlijk het hotel inlicht dat de koerier van Zero2green uw bagage komt ophalen dan kan er geen misverstand over bestaan.