ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN VOOR BEDRIJVEN

ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN VOOR BEDRIJVEN

Ondernemers en de energiebesparingsplicht

Ondernemingen moeten besparen op energie

Je bent ondernemer en de zaken gaan goed, maar dat betekent niet dat je op je lauweren kunt gaan rusten. Je moet naast je dagelijkse zaken ook de concurrentie in de gaten blijven houden en daarnaast altijd bezig zijn met je strategisch plan. Hoe kun je duurzaam zijn met energiebesparende maatregelen voor bedrijven?

Dan speelt er verder nog de energietransitie. Men heeft het over duurzaam ondernemen, energie besparen en CO2 reduceren, het liefst tot nul. En dan komt ook de gemeente nog eens! Die is ambitieus en laat weten dat je nu echt moet besparen op energie. Maar hoe dan? Hoe pak je dat aan en waar begin je? Misschien zit je vol vragen maar gelukkig zijn er heel veel organisaties die je op weg kunnen helpen.

Informatieplicht Energiebesparing

Verbruikt jouw bedrijf jaarlijks vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas (equivalent)? Dan ben je verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Vanaf 1 juli 2019 komt daar ook nog een wettelijke verplichting bij; de zogenaamde ‘Informatieplicht Energiebesparing’. Je moet namelijk vóór die datum rapporteren bij het eLoket van RVO welke maatregelen je hebt uitgevoerd.

Besparen kan op heel veel manieren

Duurzaam zijn met energiebesparende maatregelen voor bedrijven. Wat betreft het besparen van CO2, brandstof en emissie (uitlaatgassen) heb ik de volgende tip:
Als je pakketten via een koerier verzendt, probeer de volgende keer dan eens of er een koerier is die het duurzaam bezorgt. Het voordeel is dat je direct bespaart op je CO2-voetafdruk. Dit is één van de meest simpele manieren om de eerste stap op weg naar duurzaamheid te zetten.

Bovendien worden koeriersbedrijven daardoor gestimuleerd duurzaam te bezorgen. Een koeriersbedrijf reageert op wat de markt vraagt. Degene die een pakket laat transporteren door een koerier die alleen gebruik maakt van vervuilende auto’s heeft het heft in handen tot het verminderen van luchtvervuiling en de uitstoot van CO2.

Hoe vind je een duurzame koerier?

En wat maakt een koerier duurzaam?

Een duurzame koerier is een vervoerder die pakketten vervoert op een wijze die niet schadelijk is voor de directe leefomgeving en die het gebruik van fossiele brandstoffen tot het absolute minimum of helemaal niet gebruikt.

De volgende koeriers zijn duurzaam:
1. Fietskoeriers.
2. Koeriers die gebruik maken van auto’s die rijden op gas (CNG/Groengas).
3. Koeriers die gebruik maken van een volledige elektrische auto.
Je vindt ze eenvoudig door te Googlen op “duurzame koerier”.

Deze tips krijg je van Frits van zero2green. Hij schreef ook dit blog met handige tips: Hoe kun je online bestellingen eenvoudig duurzamer maken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dienst 7 - Duurzame Distributie

Deze koeriersdienst maakt gebruik van een 100% elektrische auto met groot bereik.

Bij deze dienst is het mogelijk om het distribueren van meerdere pakketten geheel duurzaam en schoon te laten uitvoeren.
Door samenwerking met meerdere duurzame partners waaronder fietskoeriers is het mogelijk om grote hoeveelheden te distribueren. Denk bijvoorbeeld aan eindejaarsgeschenken.
Daar deze dienst afhankelijk is van vele factoren is een vast bedrag niet te noemen. Maar samen komen we er wel uit en vinden we een prijs die voor een ieder passend is. Vraag nu uw offerte aan!

Dienst 4 - Huur een koerier per uur

Deze koeriersdienst gebruikt een 100% elektrische auto met een groot bereik.

Zijn er naast het afleveren van de zending nog andere werkzaamheden? Zoals het meehelpen met het opzetten van bijv. apparatuur? Waarom huurt u dan geen zero2green-koerier in voor uw verzendingen?

Ook in te zetten voor het afleveren van meerdere pakketten en/of brieven op verschillende locaties in de Randstad of daarbuiten.

U betaald dan per uur voor een duurzame, betrouwbare en kosteneffectieve dienst.

De verzendingen worden zo daadwerkelijk duurzaam en schoon vervoerd om ze veilig en op tijd af te leveren.

Dienst 5 - Bagage Service

Exclusieve service van het hotel verzorgt door Zero2green Courier Services.

Deze koeriersdienst gebruikt een 100% elektrische auto met een groot bereik.

Voordelen van duurzaam en persoonlijk vervoer door Zero2green:

 1. Het vervoer gebeurt met een elektrische auto, dus emissievrij en duurzaam.
 2. Geen massavervoer.
 3. Persoonlijk want de bagage wordt door de chauffeur die het ophaalt ook afgeleverd. Er vindt geen overslag plaats. Alles wordt discreet afgehandeld.

De betaling kan als volgt gedaan worden:

 1. Betaling gebeurt vooraf via Paypal en daarom is de in aanmerking komende aankoop (koeriersdienst) gedekt door de PayPal Aankoopbescherming.
  (er dient dan wel eerst een PayPal-account aangemaakt te worden als die er nog niet is. Voordeel: het is eenvoudig te doen)
 2. Of de betaling gebeurt via een betaalverzoek via de KNAB bank.

Werkwijze:
Zero2green heeft afspraken gemaakt met de meeste Green Key hotels voor het ophalen van de vergeten bagage.

Aanmelden voor het ophalen en terugbrengen van uw goederen gaat op de volgende eenvoudige manier:

 1. Vul het formulier in op zero2green.nl/offerte
 2. Ik neem contact met u op om de details te bespreken
 3. Als u akkoord gaat stuur ik u een betaalverzoek
 4. Na betaling ga ik naar het hotel en haal uw goederen op en lever ze linea recta af op het afgesproken adres.
 5. Als u persoonlijk het hotel inlicht dat de koerier van Zero2green uw bagage komt ophalen dan kan er geen misverstand over bestaan.